Ny vecka

Måndag, ny vecka och tidig morgon. Lämnade av tjejerna på förskolan och fritids kl 07:30 i morse. Adina har sportlov denna vecka, så hon får vara på fritids under dagarna. Hon är fortfarande lite blyg och tillbakadragen på fritids då många från hennes klass inte går där. Så det är många barn som hon inte känner alls som är där under sportlovsveckan. Men hon behöver bara vara där måndag och tisdag, sen får tjejerna vara hemma med mig resten av veckan. Kan vara skönt för dem att ha lite sportlov också.

Hade föreläsning hela förmiddagen, rörelse och lek, och tempot var högt. Skrev så pennan glödde. Delkurs två startade ju idag, så det är mycket nytt som ska in. Och samma känsla som man alltid har efter första föreläsningen på en ny kurs infann sig även idag, jag förstår ingenting!
Men det blir bättre med tiden, när man fått läsa mer kurslitteratur och haft fler föreläsningar, då brukar paletten falla ner. Det har den iallafall gjort hittills, så vi hoppas på det även denna gång!

På eftermiddagen hade vi labb, även där med temat rörelse och lek, så vi gick till en närliggande lekpark för lite laborationer. Vi fick testa oss fram hur man genom leken kan lära ut begreppet rörelse med hjälp av en rutschkana, gunga och gungbräda. Vi fick bland annat prova hur fort olika föremål åker ner för rutschkanan. Exempelvis två vattenflaskor, en fylld med vatten och en fylld med sand. Åker de ner lika snabbt eller ej? Och varför?

Så det var en rolig och lekfull eftermiddag. De barnen som befann sig i lekparken lär ju ha undrat varför ett gäng med vuxna människor höll på och lekte i lekparken sådär. Om inte annat föräldrarna, haha.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016