Choklad och Musse den andra.

Som tjejerna har väntat, men idag så var det äntligen dagen D. Idag hämtat vi hem våra nya gerbiler, låt mig presentera Choklad och Musse den andra.


Vår kära gerbil vän Musse dog förra veckan vilket lämnade vår andra gerbil Pumba ensam. Gerbiler är flockdjur och mår väldigt dåligt av att vara ensamma, vilket innebar att vi var tvungna och köpa en ny vän. Eftersom Pumba är över ett år gammal så bestämde vi oss för att köpa två stycken för att underlätta för senare. För med största sannolikhet så kommer Pumba dö ett bra tag före den ny inköpa gerbilen, så genom att köpa två ser vi till att inte lämna en ensam för att sedan vara tvungna att köpa en ny igen. Vilket på sikt bara skulle bli ett rullande band av nya gerbiler och det skulle aldrig ta slut.

Så nu ska vi försöka få dessa två hemmastadda samt introducerade till Pumba på ett bra sätt så dom blir kompisar. Får hoppas på att det fungerar felfritt men just nu bor de i en delad bur och så tar vi det en dag i taget. Båda är hur som helst väldigt snälla och redan någorlunda handtama, Musse den andra är en riktig klättermus och så fort man stoppar ner handen/armen ner i buren så klättrar han upp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016