Helgen

Fredag

Amir och Lejla var lediga, i vanlig ordning, och jag och Adina var i skolan. Jag hade en hel dag framför mig med teater och föreläsning. Teatern var slut runt 12 tiden sen var det bara att invänta föreläsningen som skulle börja 13:15. Vi sitter i föreläsningssalen och klockan blir bara mer och mer, men ingen lärare dyker upp. När klockan är halv så beger sig några ner till lärarrummen för att kolla vart han kan ha tagit vägen. Vi får inte tag på någon och får fortsätta leta runt tills vi får tag på en lärare som säger att han sitter i möte och inte kommer hinna till vår föreläsning. Så det var bara att packa ihop väskan och bege sig hemåt. Med andra ord har vi nu suttit i två timmar denna fredag eftermiddag och väntat på en föreläsning som aldrig blev av. Mycket roande.

Ringde iallafall Amir och sa att dom kunde komma och hämta mig sen åkte vi iväg och veckohandla. Vi handlar nämligen varje fredag inför veckan, väldigt smidigt och skönt. Vi brukade månadshandla förr, men då blev det ju att man alltid var tvungen att frysa in allt för att det skulle hålla. Och vi var så dålig på att ta fram ur frysen så när vi skulle äta så fanns det inte och då blev det ändå att man åkte iväg och köpte det man skulle ha. Så veckohandling fungerar mycket bättre för oss.

Tjejerna får också passa på att handla sitt lördagsgodis och denna gång valde Adina lösgodis. Finns mycket att välja på så hon stod där och funderade länge på vilka godisar som hon skulle lägga ner i sin påse.


Lördag

Vår lördag spenderades hemma, vi har slöat i vanlig ordning och tittat på film och lekt. Jag och tjejerna provade på att göra lite experiment i köket vilket alltid är kul. Idag körde vi "Sugande glaset", man häll vatten på en tallriken. Vi färgade vattnet med en droppe karamellfärg för att göra effekten tydligare. Lägg sedan ett värmeljus på tallriken och tänd det. Sen sätter man ett glas upp och ner över värmeljuset och efter några sekunder så släcks ljuset och vattnet sugs upp i glaset. 
Tjejerna tyckte det var skit fränt så vi körde den några gånger.


Sen så tittade vi självklart på Mellon, och Lejla hon var så kluven innan. Hennes två favoriter, Samir & Viktor och Dolly Style duellerade ju mot varandra, så vem skulle hon rösta på? Hennes röst hamnade tillslut på Dolly Style då hon tycker lite mer om dem och Adina hon röstade på Samir och Viktor. Förra året gick ju inte Dolly Style vidare till final och då blev Lejla så ledsen, hon började gråta och var helt förstörd. Så jag var beredd på det även denna gång om det inte skulle gå vägen. Och såklart blev det ju så, de gick inte vidare denna gång heller, men Lejla började inte gråta. Hon sa att det vara synd men det gör inget, för hon kan lyssna på dem ändå. Hon tyckte ju även om Bada nakna så då kanske det inte var lika surt denna gång.

Söndag 

Idag är det söndag och denna dag kommer inte gå i många knop. Vi kommer nog mest ta det lugnt och ladda upp inför den kommande veckan. Imorgon ska jag gå och besöka min vfu plats, se vilken avdelning jag hamnar på och få tider mm. Så det ska bli kul, vfu:n drar igång efter påsk så det är inte så länge kvar sen håller den på i fem veckor. Adina har även ögonläkare på tisdag och det är förmodligen den sista mätningen innan operationen, så det är lite nervöst, men vi hoppas på att allt ser bra ut. Hon kommer också få ett nytt recept på nya glasögon vilket kan vara behövligt. Nu har hon haft sina i över ett år och de börjar bli lite repiga. Annars är det en vanlig vecka, Amir jobbar förmiddag vilket är skönt får då behöver tjejerna inte ha så långa dagar och för mig så är inte denna vecka lika hemsk som förra, och det uppskattas kan jag säga! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016