Jordgubb och rabarberpaj

Och vädret fortsätter att vara lika grått och kallt, det har regnat hela dagen så på förmiddagen tog vi en tur in till Örebro och storhandlade på Willys. Att ha med sig barnen kan ibland vara kaos men idag så skötte dom sig faktiskt jätte bra så när vi hade handlat klart åkte vi till Sötvaruhuset så tjejerna fick inhandla sitt lördagsgodis. Tror att dom har närmare 200 olika sorters godis bland lösplocket så det finns en hel del att välja bland. Men barnen vet vad det är som gäller när man plockar i godiset, man tar bara två bitar av varje sort, annars blir det så enormt mycket godis när man väl är klar och har gått igenom allt. Så det gick smidigt och bra men det var grymt mycket folk där inne, tror halva Örebro skulle köpa lördagsgodis samtidigt som oss.

Väl hemma så var det dags att plocka in i all mat i kyl/frys och skåp, man får fixa och trixa lite så allt får rum men vi fick in allting tillslut. När allt var inplockat och klart så började jag och barnen att baka en jordgubb och rabarberpaj som skulle in i ugnen med maten tillagades.
Vi skördade ju en hel del rabarber sist vi var hemma hos mamma som vi måste använda. Hade även lite färska jordgubbar i kylen så det fick också slinka ner. Och medan pajen var i ugnen fixades middagen, korvstroganoff och ris, som går så snabbt att fixa ihop så det blev perfekt idag.

Pajen hann bli färdig medan vi höll på med maten så den fick tas ut och stå och svalna så länge. Så efter maten var det dags att hugga in och den hade blivit precis lagom varm och den blev jätte god. Lagom syrlig och lagom söt, perfekt kombo, sen bara en liten klick vaniljsås så blev det perfekt.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016