Cykeltjuvar

I söndags när jag satt på balkongen så var barnen ute och lekte på gården, och plötsligt säger Lejla till mig "Mamma,vart är våra cyklar?" Jag tittar då mot cykelstället och inser att cyklarna står inte där vi låste fast dom kvällen innan. Jag går ut och letar på hela gården, kollar i alla trappuppgångar samt källare men inte en cykel i syne. Amir tar då och cyklar bort till de närliggande gårdarna för att kolla runt där men han ser inte heller något.

Så någon eller några har stulit båda barnens cyklar under natten. De måste ha använt sig av en bultsax eller liknande då vi köpte ett kabellås till cyklarna, liknande som använder till mopeder, och så låste vi fast dom i cykelstället. Så dom kan inte ha lyft cyklarna och gått iväg utan måste ha klippt/sågat sönder låset. 

Vi har såklart polisanmält samt ringt försäkringsbolaget, men chansen att polisen kommer hitta båda cyklarna är nog minimalisk. Så nu får väl hoppet ligga hos försäkringsbolaget i att vi kan få tillbaka någon summa och att inte självrisken är för hög så tjejerna kan få nya cyklar, speciellt nu när det är sommar och allt. 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016