Kosläpp 2015

Klockan ringde tidigt i morse även fast det är lördag, vi hade nämligen kosläpp på dagens schema. Så efter att ha ätit lite frukost klädde vi på oss och begav oss mot landsbygden. Vädret hade vi även på vår sida, 12 grader och sol, och det var mycket människor på plats. Innan kosläppet ägde rum så gick vi runt lite på gården och kollade bland annat på alla söta kalvar. Jag är lite kotokig utav mig, älskar kossor och tycker dom är så himla söta, så jag kunde ju inte låta bli att klappa några!

Tjejerna tittade även på traktorerna och klättrade upp och tittade lite, men sen var det dags för själv kosläppet så då fick vi gå ner mot hagen. Där bjöds det på kanelbullar och mjölk så medan vi väntade på att korna skulle komma ut stod vi och smakade på det. Lejla klagade lite på att det luktade illa och förstod inte alls varför det behövde lukta så. Förklarade att det är såhär det luktar på bondgårdar och fick till svar, kort och gott, "Då vill jag aldrig bo på en bondgård" Tokiga unge.

Tillslut kom iallafall korna ut, och de skutta, hoppade och muade för fullt. Många kor var det och hagen fylldes snart på med vårglada kor, efter en 10-15 minuter tröttnade tjejerna på att stå och tittade så då gick vi runt lite med på gården innan vi drog oss hemåt. 









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016