Medeltidsmarknad

Efter att Amir kom hem från jobbet så drog vi iväg till Örebro för en hel dag med massa skoj. Först så gick vi på bio och såg på Alfons. Tre små filmer i det nyare formatet och som var 40 minuter långt, lagom tid för att de ska orka sitta stilla hela filmen. När filmen var slut så begav vi oss mot Wadköping för att gå på den medeltidamarknaden och på vägen stötte vi på lite konstverk från Openart. Det gigantiska popcornet var helt klart den stora favoriten, inte så konstigt kanske. Och att hela gatan har målats rosa är väl inte heller ett minus. Så att försöka få med sig dom därifrån var inte det lättaste, men det gick till slut.

Väl framme vid marknaden så möttes vi av hästar, medeltidsbåtar, och en liten medeltidsby. Det var folk som sålde allt från svärd, pilbågar, smycken, kläder, godis och mat. Barnen gick runt och kollade in allt och Lejla ville gärna ha en klänning och krans medan Adina ville ha en pilbåge. Tjejerna körde även "musroulette" som gick ut på att man släppte ner en mus i ett stort träfort och sedan skulle gissa på vilken dörröppning musen skulle gå in i. Barnen satsade på varsitt hål men tyvärr blev det ingen vinst, Lejla var dock väldigt nära då musen valde att gå in genom dörren bredvid hennes valda.
Efter att ha gått runt på marknaden en stund så gick vi iväg till en gräsplätt där Adina fick prova sin nyinköpta pilbåge och båda tjejerna var riktigt duktiga, Mycket bättre än mig som knappt fick iväg den!

Sen gick vi runt lite inne i Örebro och tittade på Openart innan vi begav hos hemåt igen. Gick förbi popcornen igen så var lika roliga som innan. Vi gick även upp i det byggda "huset" där man får gå upp och hälsa på Engelbrekt.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016