Olycka

I torsdags eftermiddag råkade min lilla tjej ut för en olycka. Hon var på fotbollsmatch med sin farmor och farfar och gick längs fotbollsplanen och lekte. Lite längre bort stod det en plog som hon gick och pillade på och rätt som det var så föll plogen ned på henne pekfinger och fingret klämdes fast.
Hon fick åka in till akuten där de såg att henne pekfinger hade klyvs och såg ut som en ormtunga samt att nageln hade lossnat och flyttats upp.

Läkarna såg direkt att de behövdes opereras så vi fick ett rum på barnavdelningen där vi fick sitta och vänta på operationstid.
Så klockan 20:00 på torsdagskvällen sövdes hon och opererades. De rengjorde och sydde ihop fingret så fint som det gick och till sist sydde de fast nagelbädden igen. Innan hon sövdes frågade läkaren var henne favorit färg vad och hon svarade rosa. Så när hon vaknade upp hade hon ett chockrosa förband på fingret.

Operationen gick jätte bra och läkaren tror att själva fingret kommer läka bra,han kan dock inte garantera att nageln fäster, men förhoppningsvis kommer den att göra det.

Fick sitta på uppvaket i ca en timme och vänta på att Lejla skulle vakna och när hon vaknade grät hon och sa att hon hade ont i halsen och munnen. Hon hade ju ett rör i halsen för att hjälpa till med andningen under operationen och efteråt kan man känna sig lite öm och torr. Så hon fick dricka lite vatten och så fick hon en isglass. Detta kom däremot upp relativt fort och hon kaskad spydde upp både vattnet,glassen och antibiotikan.

Hon ska äta antibiotika nu i 10 dagar för att motverka en infektion i såret, den är inte populär och hon säger att den är äcklig varje gång den ska tas, vilket är tre gånger dagligen. men den går ner och hon är jätte duktig. Dock fick hon lite biverkningar av medicinen som diarré, så hon var väldigt lös i magen i några dagar.

Så nu äter hon saker som är bra för hennes ömtåliga mage: proviva, morötter, banan, blåbär, vitt bröd, ris o.s.v. Så diarrén har faktiskt avtagit en aning nu och börjar bli fast igen.

På måndag är det återbesök hos handkirurgen så ska de ta bort förbandet och se hur det har läkt, förhoppningsvis ser det bra ut så hon snart kan ta bort stygnen.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

25 år

Den stora äggjakten 2016

Valborg 2016